Detox - Ayurveda

Ayurveda is niet alleen gericht op het genezen van ziektes en het scheppen van welzijn, maar is van oorsprong bedoeld als een preventief systeem. Het doel van Ayurveda is om door kennis en ervaring uw eigen dokter te zijn en preventief te handelen in relatie met uzelf en uw omgeving.

Maar wanneer is iemand lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel gezond en leeft hij of zij volgens de persoonlijke constitutie. Om uw constitutie te bepalen vindt u een handige tool op de site Fascinerend, de site die zich tot doel heeft gesteld u onafhankelijk te informeren.

Ayurveda detox is het reinigen van lichaam en geest. Het laat afvalstoffen het lichaam verlaten, uw lichaam gaat zich gezonder voelen waardoor u in balans komt. Goede voeding is belangrijk voor een gezond en fit lichaam, daarnaast is rust en voldoende beweging essentieel. Rust en ontspanning brengt de geest tot rust, de beweging zorgt voor een fit en sterk gevoel.

Detox producten zijn bijvoorbeeld kruidenthee, sesamolie en Kaldi ll koffie 

Detox thee, zacht van smaak door anijs, zoet door zoethout en kaneel en de stoere smaak van gember en kruidnagel, maken de thee tot een heerlijke combinatie.

Sesamolie rijk aan linolzuur, heeft een goudgele kleur, een fijne nootachtige smaak en een aromatische geur. De olie heeft een antibacteriële werking en remt ontstekingen. Sesamolie is een basisolie en geeft gerechten een extra aroma. Sesamolie wordt geperst uit sesamzaad. Het is een halfdrogende plantaardige olie. Een halfdrogende olie bevat tussen de 20 en 50 % meervoudig onverzadigde vetzuren. De olie wordt gebruikt in de vervaardiging van zeep, voedselbereiding en geneeskunde. Door de aanwezigheid van lecithine is het goed voor zenuw- en hersencellen. 

Kaldi ll koffie heeft een zuiverende werking op het lichaam, geschikt om te drinken en voor klysma gebruik. De bijzondere bessen van deze koffie struik worden al eeuwenlang gedronken om zijn frisse smaak en heilzame werking. Vooral voor de spijsverteringskanalen om de gifstoffen te verdrijven. Het geeft vitamines aan de organen. KALDI II is een 100% natuurlijk product op basis van de beste koffie soorten ter wereld, op een deskundige wijze geselecteerd. KALDI II onderging een volledig natuurlijke bewerking, waardoor alle positieve elementen werden behouden, om uiteindelijk een extract van grote zuiverheid te geven. Kaldi II heeft een zuiverende werking op het lichaam, in het bijzonder voor de spijsverteringskanalen om gifstoffen te verdrijven en vitamines aan de organen toe te voegen.Menu